fbpx

מסכים ומקרנים

אנחנו מוקפים במסכים, החל ממכשיר הסלולר שלנו, דרך המחשב הנייד או הנייח ועד המסך המרכזי ביותר בביתנו, מסך הטלוויזיה. המגוון רחב, הגדלים שונים, הטכנולוגיה משתנה בין מסך למסך, ולרובנו בדרך כלל הכל נראה בדיוק אותו הדבר.
LED? פלזמה? איך יודעים איזה מסכים ומקרנים לבחור?
בדיוק בשביל זה אנחנו כאן – לעשות לכם קצת סדר בבלאגן.

סוגי מסכים

המסך השטוח הראשון שהחליף את מסכי הטלוויזיה הרגילים (שהתבססו על שפופרת קרן קטודית) היה מסך הפלזמה, שהביא איתו לראשונה את חווית הצפייה במסכים גדולים לסלון הביתי.

לאחר מספר שנים החלו להופיע מסכי מחשב דקים בטכנולוגיית LCD. בתחילה יועדו מסכים אלו למחשבים בלבד, בגלל בעיות מהירות במעבר מתמונה לתמונה (זמן תגובה), קושי בייצור מסכים גדולים, צבעים לא טבעיים, מניפת צבעים דלה יחסית וזווית צפייה מוגבלת.
יחד עם זאת, לטכנולוגיית ה-LCD היו יתרונות משמעותיים ובעלי חשיבות: צבע לבן מדוייק יותר (המשליך לצבעים נוספים), אפשרות לייצור מסך דקים יותר, תמונה חדה יותר, צריכת אנרגיה פחותה ועלות ייצור פחותה.

לאור יתרונות אלו פתחו יצרני המסכים במרוץ לפיתוח טכנולוגיית ה-LCD, כאשר משנה לשנה הגיעו לשווקים מסכי LCD דקים יותר, בעלי זמן תגובה קצר יותר (MS), עם זוויות צפייה רחבות יותר, המייצרים צבעים טובים יותר ונאמנים יותר למקור. במקביל לשיפורים הטכנולוגיים, התחרות העזה על כל לקוח פוטנציאלי באה לידי ביטוי גם במחירי המסכים, שהלכו וצנחו באופן קבוע.

קפיצת הדרך המשמעותית בתחום חלה עם החלפת התאורה האחורית במסכי ה-LCD בתאורת LED, במקום הפלורסנט הוותיק. החלפה זו יצרה מהפכה של ממש, כאשר ספקטרום הצבעים גדל משמעותית, עובי מסך הטלוויזיה צנח ל-3 סנטימטר ופחות, הצבע הלבן והצבע השחור השתפרו מן הקצה אל הקצה וצריכת האנרגיה צנחה פלאים. זהו למעשה מסך ה-LED המוכר לנו כיום.
בשנים האחרונות ניתן להצביע על טכנולוגיה מהפכנית נוספת שהולכת ותופסת את מקומם של מסכי ה-LED הפופולריים והיא ה-OLED. המיוחד בטכנולוגיה זו הוא שבחזית מסך הטלוויזיה, כל פיקסל הוא נורת LED עצמאית. המשמעות היא שאנו רואים תמונה שמורכבת מאותם נורות ה-LED, אך ללא כל המסננים הנוספים שהיו קיימים בטכנולוגיות הקודמות. התוצאה הסופית היא לא פחות ממדהימה: צבע לבן אמיתי, צבע שחור מוחלט ורמת הארה וקונטרסט אינסופי .

במרבית החנויות כיום תוכלו למצוא מסכים המיוצרים בשלוש הטכנולוגיות, כאשר ה-LED וה-OLED מובילות בטבלאות המכירות.

גודל המסך
אז אחרי שעשינו קצת סדר בסוגי המסכים הקיימים, נעבור לשאלה הבאה: איך מחליטים על גודל המסך?
גודל מסך טלוויזיה נמדד באינצ’ים והוא מייצג את אורך האלכסון בין קצוות המסך.
בעבר היה נהוג למדוד את המרחק בין הצופה למסך, כאשר על כל מטר של מרחק נדרשו 10 אינצ’ים בגודל המסך לצפייה איכותית (כך למשל במרחק של ארבעה מטרים נדרש הצופה למסך של 40 אינצ’ים). 
היום, לאור השיפור האדיר באיכויות השידור ובמסכים, ההמלצה היא לקחת מסך טלוויזיה גדול יותר המאפשר ליהנות מחוויית צפייה מיטבית.

ועכשיו, כל מה שנותר לכם לעשות הוא להגיע אלינו לחנות ולבחור את המסך המושלם. במלאי ובתצוגה שלנו תמצאו גדול של מסכים, מותאמים לצורך האישי שלכם, לפי התקציב, העיצוב ועוד. אתם מוזמנים לתאם מועד להדגמה, בה נציג בפניכם את ההבדלים בין המסכים ונעזור לכם לבחור את המסך המתאים לכם ביותר.

לא נמצאו מוצרים התואמים את בחירתך.
עבור למעלה